top of page

מאמרים

זיסקין, ק. ושמוקלר, א. (2005). מתמטיקה וספרות "שידוך", קשר חם. 

מאמר זה מציג סקירה של יצירות ספרותיות המשלבות רעיונות ומצבים מתמטיים. כמו כן מודגמים קטעים מיצירות המראים את היעילות של שילוב יצירות ספרותיות בלימודי המתמטיקה. לבסוף, מובאות מספר דוגמאות להגשת הנושא של בעיות מילוליות בצורה של סיפורים ספרותיים בעלי עלילה ודמויות.

http://highmath.haifa.ac.il/data/sadnaot/sadna14.pdf 

זיסקין, ק., שמוקלר, א. ומושושביץ-הדר, נ. (2006). מתמטיקה וספרות הילכו השניים יחד?, על"ה 36 ,עמודים 82-71.

במאמר נפרשת רשת קשרים ענפה בין מתמטיקה לספרות – שני תחומים שמקובל לחשוב עליהם כזרים לחלוטין, ומובאות עצות מעשיות למורה ומשימות לתלמידים המיועדות לשילוב בין ספרות לבין פתרון בעיות מתמטיות.

http://highmath.haifa.ac.il/data/alim27_38/ale36-pdf/ale36-14.pdf 

Nutov, L. (2018). When mathematics meets art: How might art contribute to the understanding of mathematical concepts? Bridges Conference Proceedings, Bridges Stockholm, Sweden, July 25–29, pp 341-346.

מאמר זה מציג מחקר aמטרתו ללמוד על תרומה אפשרית של אומנות להבנת מושגים מתמטיים. איסוף הנתונים נעשה בקורס אסינכרוני מקוון "כאשר מתמטיקה פוגשת אמנות" התוצאות הראשוניות הראו כי קיימת חפיפה חלקית בין הערכת ההישגים המתמטיים ובין עבודות האמנות, מה שהופך את חיבור המתמטיקה-אמנות לחדשני, מעניין, מהנה ומעורר השראה.

Nutov, L. (2018). Is dimension a size, a surface or a space? Pre-service teachers' perceptions of the concept. In B. Maj-Tatsis, K. Tasis, & E. Swoboda, Mathematics in the Real World (pp. 231-240). Rzeszow: Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego.

מאמר זה מציג מחקר שמטרתו הייתה ללמוד כיצד מתכשרים להוראת מתמטיקה בבית הספר היסודי מבינים ומפרשים את המושג "ממד". תוצאות המחקר חושפות שני מקורות אפשריים של תפיסות מוטעות: דימוי קונספטואלי והמשמעות הלשונית של המילה. במקרה של ממד, עבודות האמנות לא תרמו להבנת המושג.

כתבות

אהרונוביץ, א. (2012). כשמשוואה פוגשת שיר: רגע ההשקה בין המדע לאמנות. הארץ

https://www.haaretz.co.il/magazine/1.1714367

(2006) כשהאמנות פגשה את המתמטיקה. YnetDigital מדעים מדוייקים.

https://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3313348,00.html

אתרים

משחקי חשיבה במתמטיקה שפותחו על ידי סטודנטים באקדמית גורדון בקורס הנושא אותו שם,

בהנחייתה של דר' ליאורה נוטוב

tאתר של ארגון בינלאומי Bridges Organization שמקדם חינוך ברוח STEAM

Picture1.png
bottom of page